Om onze webshop gebruiksvriendelijker te maken gebruiken wij cookies.
Wilt u meer weten? Lees onze Cookiebeleid
We leveren naar aux # en# en# en# voor slechts €4,99!
Alles over de hoelahoeps
De Suspension Trainer - een Must have voor het thuis sporten!
De Suspension Trainer - een Must have voor het thuis sporten!

 

De suspension trainer is uitgevonden door soldaten uit Amerika, die zelfs tijdens het reizen nog graag willen blijven trainen. Met de Suspension trainer blijf je in een fysiek goede conditie.

Deze Amerikanen kwamen eerst met het idee om een parachute aan een boom te hangen. Hier konden ze oefeningen mee doen, terwijl ze producten opnieuw gebruikten die ze tot hun beschikken hadden! Vandaag de dag is deze vorm van trainen niet alleen bekend bij het leger, maar is het ontzettend populair bij veel sporten. Deze suspension trainer werkt hetzelfde als trainen met een TRX trainer. Dit is hetzelfde idee, maar het is niet dezelfde trainer. 

 

De suspension trainers, zijn banden die u overal aan kunt hangen: een deur, een boom, waar je ook maar wilt. Ze zijn zo populair door hun bevestigingssysteem. Het principe van het trainen met een suspension trainer, is dat het eigen lichaamsgewicht gebruikt wordt om de spieren te trainen. Bevestig de trainer, zet uw voeten of handen in de handgrepen van de trainer en u bent klaar om te trainen!

 

Als je werkt met een suspension trainer, geeft dat de volgende voordelen:

  • In eerste plaats kun je je spieren op een synergetische manier trainen en niet in een isolement. Sterker nog, de suspension trainer traint zelfs de diepste spieren.
  • Met deze training moet je jezelf meer inspannen om stabiel te blijven staan. Dit vraagt meer werk van je spieren, daarmee train je dus ook nog je stabiliteit.
  • Bovendien kun je oneindig veel oefeningen doen. Deze suspension trainer vergroot ook nog je flexibiliteit. Je kunt de banden gebruiken om te stretchen, u kunt hem dus gebruiken als warming up van je training. Maar ook tijdens het trainen of als afsluiting van uw training.

 

Hoewel de suspension trainer zeer makkelijk te gebruiken is, zijn ze niet voor iedereen geschikt. Mensen die nog nooit aan sport gedaan hebben, kunnen juist last krijgen van hun rug en buikspieren wanneer ze deze trainer gaan gebruiken, omdat ze de trainer verkeerd gaan gebruiken. Dus voordat je begint, is het handig om een basis te hebben aan spierkracht, coördinatie en stabiliteit.

 

Enkele oefeningen:

 

Voor de borstspieren

Pak de handgrepen van de suspension trainer, spreid je voeten op schouder breedte. Strek je armen voor je borst en ga een paar stappen naar achter, tot dat je armen op spanning komen te staan. Houdt je lichaam recht, buik je armen tot je onderarmen parallel staan aan de grond. Houd dit een paar seconden vast en ga weer terug naar de begin positie. Herhaal deze handeling een aantal keer.

 

Voor de Rug

Sta tegenover de suspension trainer, zet je voeten op schouderbreedte en pak de handgrepen. Strek je armen en loop een paar stappen naar achter. Houd je lichaam recht, en trek jezelf naar de trainer toe, houd deze positie een aantal tellen vast en herhaal dit. Om de oefening zwaarder te maken, kun je je voeten meebewegen.

 

Voor de beenspieren

Ga met je rug naar de trainer staan, en pak de hangrepen voor je. Spreid je voeten op heupbreedte houd de hangrepen vast en houd de ellebogen tegen het lichaam. Maak een rechte hoek met de onderarmen met uw handen op borsthoogte. Ga door de benen tot dat het dijbeen parallel is aan de grond en komt daarna weer omhoog. Herhaal dit een aantal keer.

 

Terug